radnim danom: 09:00 do 21:00
subotom i nedeljom: 09:00 do 19:00

Prema izvšenim istraživanjima čak 25%  mašina za vaš sadrži fekalne bakterije u tragovima. Bakterije u sistem Vaše veš mašine ulaze preko odeće koja se u njoj pere. Naravno, ovo nije razlog za paniku, jer svrha mašine za pranje veša I jeste da ukloni prljavštinu I bakterije sa Vaše odeće. Potrebno je sam da primenite nekoliko malih trikova kako bi ste pored garderobe i Vašu veš mašinu držali čistom i dezinfikovanom.

Prvi način je kupovina gotovih preparata za održavanje veš mašine. U maloprodajnim lancime široke potrošnje ovi preparati se mogu kupiti od renomiranih proizvođača kućne hemije. Mana ovi proizvoda je njihova cena, koja nije mala.

Ako želite da uštedite koji dinar ove preparate možete i sami da napravite, a sastojke sigurni već imate u svojoj kuhinji.

Kod svakog pranja u veš mašinu uvek dodajte pola šoljice za kafu sode bikarbone. Sodu bikarbonu sipajte u pregradu za detrdžent. Jednom u nekoliko meseci očistite Vašu vašu mašinu, tako što ćete u pregradu za detrdžent  sipati sodu bikarbonu i kuhinjsko siće i pustite da prazna mašina odradi jedan ciklus pranja.



Za održavanje određenih delova veš mašine možete priemniti sledeće trikove:

Gumu na vratima veš mašine očistite uz pomoć sirćeta. Meku pamučnu krpicu umočite u kuhinjsko sirće I obršite gumu celim obimom. Posebn obratite pažnju da uklonite sve ostatke praška za veš sa gume I da uklonite sve tragove buđi, ako je primetite.
Pregrade u kojime sipate prašak i omekšivač za veš, ako je moguće izvadite, i operite mlakom vodom. Prosušite pregradu pre vraćanja u mašinu, a vrlo je preporučljivo da posle pranja vrata veš mašine držite otvorenim kako bi se bubanj dobro osušio.
Bubanj možete ga očistiti sirćetom i sodom bikarbonom. Ukoliko nemate sirćeta možete upotrbiti I sveže isceđen limunovim sokom. Proverite prvo u bubnju nije ostalo nešto odeće, poput zalutalih čarapa. Ako jesto obavezno sve komade garderobe izvadite napoljhe. U pregradu za prašak za veš sipajte 2 supene kašike sode bikarbone, i pola kafene šolje  sirćeta ili 1 do 1,5 kafenu šolju limunovog soka. Zatvorite pregradu i vrata mašine, namestite veš mašinu na najjaču temperaturu i izaberite najduži ciklus pranja koji postoji na vašoj mašini I pustite da mašina završi ceo ciklus prazna. Ovako će soda bikarbona i sirće će u potpunosti očistiti i dezinfikovati unutrašnjost mašine ali I ukloniti neugodne mirise i ostatke praška.
Ovaj proces detaljnog čišćenja Vaše veš mašine minimu svaka tri meseca ili češće ako veš mašinu koristitie više od 2 puta nedeljno ili ako često perete masnu i prljavu ili radničku odeću.
Ako se vaša odeća oseća na vlagu posle pranja moguće je da je problem u mašini. Da biste uklonili taj miris pomoći će vam ulje od karanfilića. Stavite 10 kapi ulja karanfilića u bubanj i uključite da mašina odradi pun ciklus pranja na višoj temperaturi.
Sa ovakvom praksom održavanja veš mašine ona će duže trajati ali će i bolje raditi svoj posao, a Vaša odeća će uvek biti besprekorno čista i sveža nakon svakog pranja.



Pozovite nas
011 7425 653, 066 517 40 44
radnim danom: 09:00 do 21:00
subotom i nedeljom: 09:00 do 19:00
Copyright © 2016 SN Elektro. All rights reserved. Development by NetVision